fbpx

Recrubo ziet een wereld waar werkgevers geen tijd besteden aan het vinden en beoordelen van kandidaten, maar hun middelen gebruiken voor behoud.

Een kandidaat gerichte aanpak

De arbeidsmarkt is veranderd. Hierom dienen werkgevers de manier waarop ze werven te veranderen. Van vindbaar zijn voor actief werkzoekenden, naar zichtbaar zijn voor latent werkzoekenden; met 47% een veel groter deel van de arbeidsmarkt. Om deze doelgroep te activeren om te solliciteren, dient het solliciteren laagdrempelig te zijn. Makkelijk, snel en via de kanalen die de doelgroep al heeft omarmt. Dat wilt zeggen binnen apps die de doelgroep dagelijks gebruikt; social media en chat services, in Nederland WhatsApp.

Deze doelgroep heeft geen CV en motivatiebrief bij de hand; ze zijn immers niet actief op zoek naar werk. Met het zelfde gemak dat ze contact leggen, moet worden bekeken of de kandidaat voldoet aan het profiel. De kunst is om dit eenvoudig en snel te doen en daarbij enthousiasme te creëren.

Is er een match? Wacht niet langer met het plannen van vervolgstappen, er zijn namelijk kapers op de kust. Daarbij wil je duidelijkheid scheppen voor de kandidaat. Pak direct door.

Recrubo ziet recruitment veranderen

Door de toenemende vraag op de arbeidsmarkt, vooral onder uurloners, is de uurloner in een luxe positie gekomen. Wanneer deze, vaak jonge doelgroep, ergens wil werken, hebben ze dat binnen een dag geregeld.  Met hetzelfde gemak vertrekken ze weer.

Kandidaten die zichzelf verkopen om bij een bedrijf te werken is een illusie. Tegenwoordig is het omgekeerd. Dit betekent: naar buiten treden met wat het bedrijf te bieden heeft en dit opvolgen met een kandidaatgerichte aanpak. Dit gebeurt door aanwezig te zijn waar de aandacht van de kandidaat is en door op een toegankelijke manier te interacteren, via de kanalen waaraan de kandidaat de voorkeur geeft. De meest gebruikte chatkanalen bieden hierin een oplossing, omdat het gemakkelijk is om te reageren en de kandidaat dit kan doen waar en wanneer hij wil.

 

 

Wij zijn Recrubo

logo Recrubo

KvK: 80480233
Sint Josephstraat 135
5017 GG, Tilburg

Kemp House,
152 – 160 City Road, London EC1V 2NX
+31 (013)7009700

Recrubo

Legal