fbpx

Recrubo verkozen tot #1 in de categorie Bots & Voice 🏆 Meer informatie >

Cases

•

WhatsApp Solliciteren in de zorg

In de zorgsector is er een grote behoefte aan nieuwe medewerkers, maar het vinden van geschikte kandidaten is vaak een grote uitdaging. Daarom hebben o.a. Zorggroep Charim en Envida WhatsApp solliciteren geïntroduceerd.

Via een online campagne richten de zorginstellingen zich op latent werkzoekenden, mensen die wel geïnteresseerd zijn in een baan in de zorg, maar niet actief op zoek zijn naar vacatures. Via de campagne worden deze potentiële kandidaten doorverwezen naar een WhatsApp chatbot.

Er zijn verschillende vacatures beschikbaar, waaronder Zorgmedewerker IG, Huishoudelijk en Vakantiekracht. Afhankelijk van de voorkeur van de sollicitant kan hij of zij solliciteren op de gewenste functie. Recrubo behaald de volgende resultaten:

  • Kandidaten per maand: 295
  • Hires per maand: 34
  • Kosten per hire: €83

De chatbot stelt verschillende selectie vragen aan de sollicitant, zoals postcode, beschikbaarheid en ervaring. De sollicitant kan eenvoudig antwoorden via WhatsApp. Als de sollicitant aan de eisen voldoet, wordt hij of zij automatisch doorgestuurd naar Recrubo.app of het ATS.

Door het gebruik van WhatsApp solliciteren kunnen de zorginstellingen snel en efficiënt geschikte kandidaten vinden. Het is laagdrempelig en gemakkelijk, waardoor ook latent werkzoekenden worden bereikt die anders wellicht niet zouden solliciteren. Bovendien kan het proces van solliciteren en afhandelen van de sollicitatie op deze manier worden geautomatiseerd, waardoor de zorginstelling tijd en kosten bespaart.

author image
Bram den Ouden
CMO
logo Recrubo

KvK: 80480233
Burgemeester Brokxlaan 6a
5041 SB, Tilburg

Recrubo

Legal

© 2023 Recrubo. All rights reserved.