fbpx

Recrubo verkozen tot #1 in de categorie Bots & Voice 🏆 Meer informatie >

Media

NIEUWS: Recrubo haalt €600k funding op: ‘We willen naar 5 miljoen starters in 5 jaar’

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen. Zo wist een maaltijdbezorger uit Amsterdam alle openstaande posities te vervullen en de kosten per nieuwe medewerker te halveren.

“Voor veel functies is een uitgebreid CV niet relevant. Door kandidaten eenvoudig en snel te laten solliciteren via WhatsApp sluiten we beter aan bij de behoeften van de huidige generatie. We slaan een enorme slag als het gaat om gebruikservaring, voor zowel kandidaat als werkgever”, vertelt Niels Tukker, oprichter en CEO bij Recrubo.

Solliciteren via Whatsapp

Recrubo laat (latent) werkzoekenden eenvoudig solliciteren via WhatsApp. Alle touchpoints van oriëntatie tot aan een afspraak zijn geautomatiseerd. Onder de motorkap wordt kunstmatige intelligentie ingezet om de kandidaatreis af te stemmen op de vacature en het profiel dat wordt gezocht. Het soliciatieproces wordt automatisch ingericht op basis van een vacaturetekst. AI begrijpt direct wat voor iemand het bedrijf zoekt en rendert een chatproces. Doordat AI is getraind op de vacaturetekst en bedrijfsinfo, kan hij alle vragen van de sollicitant beantwoorden. De eenvoudige setup zorgt voor grote schaalbaarheid, ook bij verschillende vacatures.

Sinds de lancering van het product anderhalf jaar geleden ging het hard, inmiddels werkt Recrubo voor grote en bekende werkgevers zoals Sodexo, FEBO, DHL en ZEEMAN. De software van Recrubo resulteert nu al in honderden starters per maand en de ambitie is groot: “vijf miljoen starters in vijf jaar”.

De ronde wordt ingevuld door Glass Frog Ventures, Pop up Qapital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

“Recrubo is niet zomaar een co-pilot voor recruitment. Het bedrijf lost een dringend probleem van arbeidskrapte op”, zegt Investment Manager Robin Hendrickx van de BOM. “Bedrijven hebben steeds meer moeite om vacatures gevuld te krijgen. en vaak is dit één van de belangrijkste belemmeringen voor groei. Daarmee is de impact die wordt gerealiseerd fundamenteel van aard. De resultaten bij klanten zijn veelbelovend en wij zijn dan ook verheugd om een bijdrage te mogen leveren aan de verdere groei van dit bedrijf.”

Quote Glass Frog Ventures:
“We zijn onder de indruk van de klantgerichtheid van het team met een aanstekelijke getting things done mentaliteit. De recruitment chatbot, die naadloos aansluit bij sollicitanten in het mobiele tijdperk, is een fantastische tool voor werkgevers om je te onderscheiden in de huidige krappe arbeidsmarkt”, aldus Steven van Houwelingen namens Glass Frog Ventures. “We kijken ernaar uit om Recrubo te helpen groeien naar een succesvol bedrijf”.

Quote Pop Up Qapital:
“Er liggen ontzettend veel mogelijkheden om het recruitmentproces te vereenvoudigen, Recrubo gebruikt AI om soliciteren en selecteren voor kandidaten en werkgevers een stuk simpeler en sneller te maken”, Quintin Schevernels van Pop up Qapital

Hoeveel tijd kan jouw team besparen?

Ervaar het zelf

author image
Bram den Ouden
CMO
logo Recrubo

KvK: 80480233
Burgemeester Brokxlaan 6a
5041 SB, Tilburg

NIEUWS: Recrubo haalt €600k funding op: ‘We willen naar 5 miljoen starters in 5 jaar’

Legal

© 2023 Recrubo. All rights reserved.