fbpx

Recrubo verkozen tot #1 in de categorie Bots & Voice 🏆 Meer informatie >

Cases

Blokker WhatsApp Solliciteren

Blokker maakt gebruik van WhatsApp solliciteren om het sollicitatieproces voor kandidaten te versnellen en te vereenvoudigen.

Een van de belangrijkste voordelen is dat het proces voor kandidaten veel sneller en efficiënter is geworden. Kandidaten kunnen direct een afspraak maken om de Blokker-vestiging te bezoeken via een eenvoudige chatbot op WhatsApp. Dit betekent dat kandidaten niet meer hoeven te wachten op een reactie van de recruiter of HR-afdeling, waardoor het hele proces veel sneller verloopt.

Het proces

  1. Kandidaat komt bij WhatsApp vanuit een (online) advertentie of QR-code op posters in de winkel
  2. WhatsApp Chatbot vraagt NAW-gegevens en stelt pre-screening vragen
  3. Chatbot matcht de juiste Blokker-vestiging met de sollicitant en maakt direct een afspraak door middel van een kalenderintegratie
  4. Om no-shows te verminderen, ontvangen kandidaten een automatisch bericht de dag voor het sollicitatiegesprek
  5. De winkelmanager beoordeelt de sollicitant
whatsapp solliciteren

Een ander voordeel van WhatsApp solliciteren is dat het zorgt voor een goede balans tussen laagdrempeligheid en kwaliteit van sollicitanten. Het proces is laagdrempelig genoeg om meer sollicitaties te ontvangen, maar dankzij de pre-screening die via de chatbot plaatsvindt, worden ongekwalificeerde en ongemotiveerde kandidaten eruit gefilterd. Dit scheelt niet alleen tijd en kosten voor Blokker, maar zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de sollicitanten hoog blijft.

Ook een gave WhatsApp case?

author image
Bram den Ouden
CMO
logo Recrubo

KvK: 80480233
Pieter Vreedeplein 45
5038 BW Tilburg

Recrubo

Legal

© 2023 Recrubo. All rights reserved.